Herstelling en onderhoud van fietsen

Onderhoud

vervoer_fietsenEen fiets rijdt eens zo goed als hij goed onderhouden is. Een jaarlijkse controle van de fiets is zeker geen overbodige luxe en verhoogt bovendien de duurzaamheid van uw fiets.
Wij verzorgen reeds jarenlang het onderhoud van fietsen voor honderden klanten. Ook snelle service behoort tot ons handelsmerk. Bij ons geen lange wachtrijen van dagen tót weken. Uw fiets is dezelfde dag of de dag erop steeds klaar.

Herstelling

werkplaatsOok voor herstellingen allerhande kan u bij ons terecht. Wij herstellen alle merken en werken steeds met materialen van degelijke kwaliteit. Wij komen ook uw fiets ophalen als u dat wenst, mits een kleine vergoeding (én in de buurt van onze verhuringen).

Tips

tandwielHieronder enkele handige tips voor als u gaat fietsen:

  • Controleer altijd de bandenspanning vóór u gaat fietsen. Hoe hoger de bandendruk, hoe lager de slijtage. Hoe lager de bandendruk, hoe hoger het comfort bij oneffenheden op de weg. Onzeker hoeveel druk uw fietsband mag hebben? Laat dan gratis uw banden blazen in één van onze verhuringen.
  • Als u in het donker gaat rijden controleer dan eerst of de lichten wel correct werken.
  • Als u de fiets even opheft (max. 10 cm) en terug laat vallen, kunt u horen of er dingen loszitten. Zo zal de ketting duidelijk hoorbaar zijn als die niet genoeg aangespannen is.
  • Kijk regelmatig de slijtage van uw remblokjes na. Beter op tijd uw remblokjes vervangen, dan ergens tegenaan te knallen…
  • Als u met de kinderen gaat fietsen, zorg dan dat kleine kinderen goed vastzitten net als het stoeltje waar ze op zitten. Kleinere kinderen rijden best tussen volwassenen in of samen met een volwassen op een tandem of aanhangfiets.